Uuniin

Uunissa erinomaisesti valmistuvat erilaiset paistit, kuten paahtopaisti tai ulkopaisti. Paisti kannattaa marinoida ennen valmistusta ja paistaa matalassa lämmössä pitkään. Paistiastiassa on hyvä olla nestettä. Haikun lihasta onnistuu hitaasti kypsyttämällä erinomaisesti myös nyhtöliha vaikkapa fajitaksen väliin. Myös häränrinta eli brisketti hautuu rapeaksi uunissa.

Haikun jauhelihasta voi tehdä mainiosti jokaisen perheen suosikit, lihapullat ja makaronilaatikon. Silloin kannattaa lisätä kosteutuksen vuoksi vaikkapa juureksia mukaan.

Highland Paahtopaisti
Marinoi paahtopaisti esim. punaviinipohjaisessa marinadissa 1 vrk jääkaapissa.
Paista miedossa 100-150 astetta lämmössä kunnes lihalämpömittari näyttää 58-60 astetta. Anna paistin vetäytyä folioon käärittynä noin 30 minuuttia ennen viipalointia.

Jauheliha-makaronilaatikko Highland jauhelihasta 
1 pkt täysjyvämakaronia 
500 g Highland naudan jauhelihaa 
pari-kolme juuresta (palsternakka, porkkana tms) 
sellerin varsi 
1 sipuli 
2 valkosipulin kynttä 
suolaa, pippuria, yrttimausteita 
1 l lihalientä (esim. Reformi Luomu lihaliemikuutioista) 
3 kananmunaa 
juustoraastetta 
 
Keitä makaronit ohjeen mukaan. 
Paista sipulit, jauheliha, selleri ja juurekset pannulla. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttimausteilla kuten oregano, basilika, persilja. Valmista lihaliemi. Riko kananmunien rakenne kulhossa haarukalla. Sekoita keskenään keitetyt makaronit, jauhelihaseos, juustoraaste ja laita paistovuokaan. Kaada päälle kananmuna ja lihaliemi, sekoita. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.

Lihapullat Highland ja Possu -jauhelihasta 
1 kg jauhelihaa (50% nautaa 50% sikaa) 
2 munaa 
2 sipulia 
1 valkosipulinkynsi 
3 tl Dijon-sinappia  
Suolaa, mustapippuria, salviaa 
 Pilko sipulit pieniksi. Sekoita ainekset taikinaksi ja pyörittele pullat uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 min, pullien koosta riippuen. Tarjoile vaikkapa bataatti- tai perunasoseen ja kirsikkatomaattien kanssa.

Ostoskorisi on tyhjä