Pataan

Pataruokiin soveltuu valmiiksi paloiteltu palapaisti sekä kulmapaisti ja ulkofile. Myös rimpsuluut voi hauduttaa padassa pehmeiksi vaikkapa olutpohjaisessa liemessä. Lihakeitto onnistuu hyvin vaikkapa paloitellusta kulmapaistista.

Lihapata Highland naudan palapaistista 
1 kg Highland naudan palapaistia 
4-6 pienehköä sipulia  
4 valkosipulinkynttä 
4 porkkanaa  
muutama tomaatti kuutioituna 
50 g tomaattipyrettä  
reilu loraus balsamico-etikkaa 
purkillinen voipapuja 
vettä niin paljon, että lihat peittyvät  
mausteeksi: timjamia, persiljaa, chili-jauhetta, suolaa, mustapippuria 

Kuutioi liha ja ruskista padassa. Lisää paloitellut sipulit, valkosipulit, porkkanat ja tomaatti sekä valkoiset pavut. Sekoittele hetki ja lisää tomaattipyre, balsamico sekä vesi. Lisää mausteet, anna kiehahtaa liedellä.
 Hauduta 200-asteisessa uunissa noin 2,5 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Tarjoa vaikkapa uunijuureksien (palsternakka ja lanttu) sekä kaalisalaatin kanssa.

Unkarilainen lihakeitto Highland kulmapaistista 
850 g Highland naudan kulmapaistia 
500g perunaa 
2 sellerin vartta 
3 paprikaa 
3 sipulia 
3 valkosipulinkynttä 
400 g tomaattimurskaa 
2 lihaliemikuutiota pippuria yrttimausteita (persiljaa, rosmariinia, timjamia, oreganoa) 
2 laakerinlehteä 
 
Pilko keiton ainekset sopiviksi paloiksi. 
Keitä noin 1 l vettä ja lisää lihaliemikuutio, perunat, selleri, paprika. Paista kulmapaistin palat pannulla sipulien kanssa. Lisää paistetut lihat, sipulit, tomaattimurska sekä mausteet. Lisää vettä tarpeen mukaan. Keitä noin 40-60 min hiljalleen. Keitto on valmista, kun perunat ja lihat ovat pehmeitä. 

Ostoskorisi on tyhjä